Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe

Cursussen/workshops 

Programma 2018

 • Lucy Boston Patchwork of the Crosses  

Een quilt gemaakt eind jaren '50  en zo van deze tijd, maar ook zo "antiek".

De cursus bestaat uit 2 lessen. De eerste keer wordt er aan de blokken gewerkt, de tweede keer aan de sashings

Dag en tijd: zaterdag 10.30u-14.30u

Data 3 en 31 maart 

Lesgevende Gerda Modderkolk

Kosten €75, dit is inclusief een plastic malletje en papieren malletjes om te starten + 2 fat quarters of 4 eights naar keuze

 

 • Broderie Perse met Heleni van Til  

Zoals we in het Quiltmania artikel met Heleni al hebben kunnen lezen en zien, heeft zij een passie voor appliqueren en Broderie Perse. Is zo'n blok niet schitterend als middenstuk voor een quilt?

Je leert zowel met festonsteekjes werken (zoals de handwerksters  in de 18e en 19e eeuw) als het gebruik van de needle turn techniek. 

Datum vrijdag 2 maart

Tijd 10.30u-15.30u

Kosten €65 dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers, het patroon, een fat quarter voor de achtergrond en 2 fat eights naar keuze.

Lesgevende Heleni van Til

 

 • Hand Quilten  VOL! 

We hebben weer een dag gereserveerd om kennis te kunnen maken met het handquilten. Het is een intensieve dag, je handen zulle vol zitten met een vingerhoed, een Aunt Becky, een Hedgehog, een quiltnaald, garen, een quiltring enz.

Als je wilt, kunnen we een set voor je voorbereiden zodat je er zeker van bent dat je goed van start kunt.

Dag en datum donderdag 8 februari van 10.30u-15.30u. Bij voldoende belangstelling plannen we een tweede datum. 

Kosten €65 dit is inclusief je startlapje, koffie/thee met wat lekker en een broodje voor de lunch

 

 • The Nundle Dilly Bag 

Een Dilly Bag is een traditionele Australische Aboriginal buideltas, we gebruiken hiervoor het patroon van Brigitte Giblin. De buidel is opgebouwd uit hexagonnen en meer dan groot genoeg om je project in mee te nemen naar je bee.

We maken er een hele dag voor vrij zodat je een goede start kunt maken. Zelf hebben wij hem gemaakt in moderne stofjes, maar de keuze is uiteraard helemaal aan jou.

Datum donderdag 22 februari van 10.30u-15.30u

Kosten €65 dit is inclusief het patroon, papieren malletjes, 2 fat quarters, 4 fat eights of 3x 15cm rolletje, koffie/thee met iets lekkers en een broodje voor de lunch.

Lesgevende Judith Ebbelaar

 

 • Applicatie cursus

In vier lessen ga je de kneepjes van het appliqueren leren. Hiervoor heeft Judith een klein quiltje gemaakt. Je gaat leren scherpe puntjes te maken, komen holle en bolle vormen voorbij, legt ze de reverse techniek uit, ga je werken met pentagonnen en leer je hoe je patronen over kunt nemen.

Dag donderdag 10.30u - 12.30u

Data nieuwe data zijn in de planning

Kosten €85 inclusief patroon, en een klosje rijggaren (je gaat het nodig hebben!)

Lesgevende Judith Ebbelaar

 

 • Brimfield Awakenings Block   VOL!

Wij dagen je uit! Brimfield, een super leuke quilt die afgelopen november mee over kwam waaien van de beurs in Houston. Wij hebben het voorbeeld gemaakt met Dutch Heritage stoffen, maar met jaren 30, reproducties, modern...... Allemaal even leuk. Inspiratie nodig? Kijk eens op Google!

Datum zondag 8 april van 10.30u-15.00u

Kosten €45 inclusief koffie/thee met wat lekkers, een broodje voor de lunch en de plastic mallenset. 

Onder leiding van Aurora Bouwman

 • Sisters, Twin Sister, An's Treasure VOL! 

We blijven nog even in de Zussen sfeer met het middenstuk van de Sisters / Twin Sisters. De Sisters quilt is the vinden in het boek Promenade dans un Jardin HollandaisHaar  tweelingzusje in de opvolger Promenade dans un Chateau Hollandais onder de naam An's Treasure. Het middenstuk lijkt ingewikkeld, maar als je weet hoe ...... is het een feestje om te maken. Net als de hele quilt overigens. 

Dag - datum - tijd: zondag 18 februari  10.30u-15.30u

Lesgevende: Petra Prins

Kosten: € 65,- inclusief koffie/thee met iets lekker en de malleset voor het middenstuk

 

 • Summer School

Net voordat de zomer van start gaat en jij misschien ‘projectloos’ op vakantie dreigt te gaan hebben wij twee dagen gepland. We blijven bij het Engelse paperpiecing met de Jewel Medallion Quilt van Brigitte Giblin.

Twee dagen de tijd om een lekkere start te maken, alleen of met een vriendin. Gewoon gezellig samen inspiratie opdoen. Eens lekker de tijd te hebben om te zien hoe Gerda en Juud tekenen, knippen, plakken en rollen.

Data zaterdag 2 + zondag 3 juni

Tijd: 10.39u-15.30u

Kosten €145 voor het hele weekend. Inclusief koffie/thee wat lekkers en beide dagen een lichte lunch, het patroon en alle benodigde papieren malletjes en de verrassingen in de goodie-bagExclusief  stoffen.

Lesgevenden Gerda en Judith 

 

Om je in te schrijven voor een van deze workshops / cursussen stuur een email naar info@petraprinspatchwork.nl

♦♦♦♦♦

BOM's als groep in de winkel

 • Sweet Surrender

Deze prachtige quilt van Susan Cody is een echte evergreenEen geweldige combinatie van patchwork, applicatie en fussy cutting met een verrassende keuze aan achtergrondstoffen. je kunt 'm in elke kleur bedenken. Wat dacht je van allemaal roden of blauwen?

Onder leiding van Ineke heb je na 10 maanden de top helemaal af. 

Dag zaterdag 10.30u-12.30u

Data 2018 - 3 feb / 10 maart / 7 april / 12 mei / 7 juli / 4 aug / 8 sept / 13 okt / 10 nov / 15 dec

Kosten € 35 ,- per maand, dit is inclusief het patroon en de  stof voor de in de quilt rode driehoeken. Daarna  naar keuze per keer 35cm achtergrondstof  + 2x 25cm  of 2 fat quarters of 4 fat eights

 

 • Bride and Bloom

Kathy Doughty schrijft: Sue Cody has transformed one of her favourite coverlets known as the Bird of Paradise coverlet.  Again, Sue has created a marriage of the old and new blending traditional style fabrics with the latest in contemporary fabrics.  If you love hexagons you’ll be delightful with this beautiful quilt!

Na het succes van de Sweet Surrender quilt een nieuwe geweldige quilt van de Australische Sue Cody. En weer onder leiding van Ineke. 

Maat 80" x 80" (203cm x 203cm)

Dag zaterdag van 14.00u-16.00u

Data 2018 - 3 feb / 10 maart / 7 april / 12 mei / 7 juli / 4 aug / 8 sept / 13 okt / 10 nov / 15 dec

Onder leiding van Ineke Marijnissen

Kosten € 35,- per maand, dit is inclusief patroon, achtergrondstof en per keer 2 fat quarters, 2x 23cm of 4 fat eights naar eigen keuze.

 

 • (Scrappy) King George III

Graag aan de King George begonnen, maar je weet niet precies hoe en wat? Onder leiding van Gerda kun je 'm in tien maanden quilt gaan maken. Heerlijk rustig in je eigen tempo, in je eigen tijd. We gebruiken het patroon van Susan Ambrose Designs.

Deze fantastische quilt is gebaseerd op de antieke quilt “King George reviewing the Volunteers”. 

Dag vrijdag van 14.00u-16.00u

Data nieuwe data zijn in de planning

 Onder leiding van Gerda Modderkolk

Kosten € 35 per maand, dit is inclusief patroon, de eerste keer 4 fat quarters of 8 fat eights, daarna elke keer 2 fat quarters of 4 fat eights. Ook de achtergrondstoffen zijn inbegrepen. Alle stoffen naar eigen keuze.

Voor een inschrijfformulier voor een van deze stuur een email naar info@petraprinspatchwork.nl

 

 • Applicatie cursus
  Applicatie cursus

  ∙ Applicatie cursus

  In vier lessen ga je de kneepjes van het appliqueren leren. Hiervoor heeft Judith een klein quiltje gemaakt. Je gaat leren scherpe puntjes te maken, komen holle en bolle vormen voorbij, legt ze de reverse…

  € 85,00
 • Summerschool
  Summerschool

  Twee dagen de tijd om een lekkere start te maken, alleen of met een vriendin. Gewoon gezellig samen inspiratie opdoen. Eens lekker de tijd te hebben om te zien hoe Gerda en Juud tekenen, knippen, plakken en rollen.

  Data zaterdag…

  € 145,00