Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter

Programma winter/najaar 2014-2015

Onze Open Dagen zijn op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus. Houd deze data vrij, want het worden wel heel bijzondere dagen!

  • Tijdens de Pour l' Amour du Fil in Nantes zijn de boeken Creating Heirlooms one Stitch at a Time van Carolyn König en Of Needle Thimble and Thread van Michelle Yeo gepubliceerd. Als altijd waren de quilts "in het echt" te bekijken. Helaas is niet iedereen in staat om de reis naar Nantes te maken, maar goed nieuws; wij hebben een aantal van de quilts van Carlyn en Michelle vanuit Nantes meegebracht! Zij worden tijdens de Open Dagen geexposeerd in de Rode Zaal van de Bornhof. Hier zullen ook diverse demonstraties worden gegeven. De zaal is open van 11.30u-

    

  • Zaterdag 30 augustus wordt een TOP-Dag! In Parijs woont Will en Will maakt SCHITTERENDE TOPS! Speciaal vanuit Parijs komt zijn naar Zutphen met een koffer vol van deze beauties voor een Show and Tell. Elke top heeft een eigen verhaal. En geloof me maar, Wil heeft veel te vertellen!

De Show and Tell start om 11.00u (in de Rode Zaal van de Bornhof), na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en om onder het genot van een kopje koffie of thee    nog gezellig wat na te kletsen met Will, je vriendin(nen) of andere quilt die hards. De kosten voor deze morgen bedragen €10,- per persoon.  Opgeven kan in de winkel of via info@petraprinspatchwork.nl

NB op zondag 31 augustus is Wil met haar Tops en Show and Tell bij Den Haan & Wagenmakers in Amsterdam. Ben je zaterdag niet in de gelegenheid naar Zutphen te komen dan ligt hier een herkansing! Let wel, het aantal plaatsen in Amsterdam is beperkt! Opgeven kan in de winkel of via info@dutchquilts.com

 

Cursus - Workshop programma

1. Beginners cursus

De beginners cursus bestaat uit 6 lessen waarin je met de hand aan het werk gaat om een heuse Sampler (proeflap) te maken. Aan de orde komen onder andere: vierkanten, driehoeken, repen, "diamonds", sashings, het aanzetten van randen en ook leer je hoe kleuren en stoffen te kiezen.

Dag + tijd: donderdagmorgen van 10.30u-12.30u
Data: 2 + 16 + 30 oktober en 13 + 27 november en 11 december
Lesgevende: Esther Paap

Kosten: € 85,- inclusief koffie of thee met iets lekker en stencils, exclusief materiaal

-----------------------------------------------------------

2. Dear Jane voor beginners

Deze schitterende quilt uit 1863 is een echte klassieker. In de 90-er jaren in kaart gezet door Brenda Papadakis blijft deze quilt boeiend voor quilters over de gehele wereld. Hij is opgebouwd uit 169 verschillende blokjes van 4" en heeft een rand van "taartpunten".  Onder leiding van Judith, ga je een begin maken met dit prachtige werkstuk. En .... Judith kan enorm boeiend vertellen over de maakster van de quilt en de tijd waarin hij gemaakt is, wat haar lessen heel bijzonder maakt.

Dag+tijd: vrijdag 10.30u-12.30u

Data: 3 + 17 + 31 oktober en 14 + 28 november

Lesgevende: Judith Ebbelaar

Kosten: € 85,- dit is exclusief materiaalkosten

------------------------------------------------------------

3. Master Class with Susan Smith

Wij kennen Susan Smith van onder andere de patronen St Neot Band Sampler en Stevie's Garden en natuurlijk het schitterend blok van de maand Stonfields Quilt. We zijn dan ook ontzettend blij dat ze naar Zutphen komt met haar prachtige nieuwe quilt: The Prince. Een antieke quilt hiervoor was haar inspiratie. 

       

Datum: zaterdag 11 oktober

Tijd: 10.30u-16.00u

Kosten: €75,-  Dit is inclusief het patroon met malletjes, een start pakketje stof, koffie of/en thee en een lichte lunch.

------------------------------------------------------------

4. Workshop Mandenmakers

Na de randjes en de sterren staan er voor dit seizoen mandjes op het programma. Mandjes met driehoekjes, met diamonds, met applicatie enz. Met het patroon in verschillende maten en een scrapzakje gaan we aan de slag met Gerda om een heel eigen quilt(je) te creëren.

Dag + tijd: dinsdag 10.30u-12.30u

Data: 7 + 21 oktober en 4 + 18 november en 2 + 16 december

Lesgevende: Gerda Modderkolk

Kosten: € 85,-  dit is inclusief patronen en scrapzakje

----------------------------------------------------------- 

5. Foefjes op de naaimachine

Ook voor het najaar staat deze populaire workshop van Elsbeth Wallenburg weer op het programma. Je krijgt allerlei "tips and tricks" om secuur en snel blokken opgebouwd uit vierkantjes, driehoeken of stroken te maken.  Naaimachines zijn aanwezig.

Datum: woensdag 29 oktober

Tijd: 10.30u-15.00u

Lesgevende: Elsbeth Wallenburg

Kosten: € 30,- dit is exclusief materiaal

------------------------------------------------------------

6. Applicatie voor beginners

Applicatie wordt steeds populairder. Denk aan de quilts van Di Ford, Reiko Kato, Susan Smth, Jan Patek etc. Was applicatie eerst alleen weggelegd voor de "gevorderden" dankzij de lessen en tips van bovengenoemde quilters en de nieuwe gereedschappen als staafjes, schaartjes, fray check, wieltjes en nog veel meer is het een techniek die iedereen kan beheersen.  Geen reden meer dus om bang te zijn voor applicatiewerk. Je zult zien, dat het ontzettend leuk is en dat je na deze 4 lessen zelf gemakkelijk aan de slag kunt!

Dag+tijd: donderdagmiddag 13.30u-15.30u

Data: 6+20 november en 4+18 december

Lesgevende: Bep Wissels

Kosten: € 60,- dit is exclusief materiaal

-------------------------------------------------------------

7. Werken met de "Wedge Ruler"

De Wedge Ruler is een liniaal met veel mogelijkheden. Tijdens deze workshop maak je snel en secuur een aantal blokken, waarmee je een leuke quilt kunt maken. Belangrijk is vooral ook het stofgebruik. Je kunt kiezen voor een Civil War, een modernere of "Chintz" uitstraling. Voor ons voorbeeld hebben wij de stoffen uit de collectie Dutch Heritage gebruikt.

Dag+tijd: donderdag 10.30u-15.30u

Datum: 23 oktober

Lesgevende: Kris Pieters

Kosten: € 50,- dit is inclusief de liniaal

------------------------------------------------------------

8. Fussy cutting

Fussy cutting is te vinden in de quilts van Di Ford, Michelle Yeo, Willyne Hammerstein, Corliss Searcy en veel andere bekende quilters. Onder leiding van Gerda wordt je ingewijd in de vele mogelijkheden van stoffen met grote en kleine motieven. Deze motieven geven bij en met elkaar een verassend resultaat in sterren en hexagon bloemen. Het spiegeltje en de doorzichtige malletjes zijn daarbij onmisbaar!

Dag+tijd: woensdag 10.30u-15.00u

Datum: 19 november

Lesgevende: Gerda Modderkolk

Kosten: € 25,- dit is exclusief materiaal

-----------------------------------------------------------

9. Een dag met Betty Prins

De quilts van Betty hebben een heel eigen uitstraling. Ze dragen haar persoonlijke stempel en zijn meteen te herkennen als werk van haar hand; zacht van kleur zonder "zoet" te zijn.

In deze sfeer zal het onderwerp van haar les zijn. Wat het precies gaat worden?? Dat houde we nog even voor ons!

Datum: zaterdag 31 januari 2015

Tijd: 10.30u-15.30u

Kosten: € 55,- dit is inclusief een stoffenpakketje, koffie, thee, iets lekkers en een lichte lunch.

 

Wil je je inschrijven voor een of meer workshops/cursussen, gebruik dan svp het inschrijfformulier.

Het plan bestaat om begin volgend jaar een "BIG IS BEAUTIFUL" week te organiseren. We gaan aan de slag met Wedge Rulers, mallen van Kathy Doughty en ideeën uit haar boek "Adding Layers".

We horen heel graag of er interesse is voor dit initiatief!